A1/-

kiállítás

FUGA Budapesti Építészeti Központ
2018 05 24 – 2018 06 11

Minden mesterségre jellemző néhány anyag mindennapos, meghatározó jellegű használata és jelenléte. A tervezőgrafikus számára ilyen anyag a szöveg és a kép. Mi történik akkor, ha a szöveg legkisebb önálló építőelemét, a betűt a képi struktúra alapjává tesszük? A soproni Alkalmazott Művészeti Intézet tervezőgrafikus hallgatói ezt a kérdést vizsgálják a kiállításon bemutatott munkáikban. A Szóképek adott szavak betűiből tervezett betűkompozíciók, a Szövegképek pedig szintén adott szövegrészlet (Balzac: Goriot apó) szedéséből létrehozott, a szövegfolt raszterjellegéből kiinduló kompozíciók. A grafikák olyan vizuális alapelemek és alaphelyzetek, mint a pont, vonal, folt és a szimmetria, aszimmetria, dinamika értelmezései a betűk és a szöveg képi lehetőségeinek összefüggésében.


Kiállítók: Farkas Regina, Gaál Virág, Garaczi Glória, Gulyás Gabriella, Horváth Benedek, Lukács Krisztina,Nemes Gyöngyvér, Pásztor Attila, Pócsik Dávid, Tóth Dániel, Vaspöri Cintia, Winter Viktória, Zsidy Emese


A kiállítás címe: A1/- a munkák méretére utal (A1-es, vagy A1-esből vágott négyzet formátum). A kiállítás anyagát Vida Győző, a grafikai tervezési tárgy tanára válogatta.

Alkalmazott Művészeti Intézet

Institute of Applied Arts 

H-9400 Sopron, Deák tér 32.