Gastro & Hotel Design Award 2018.

Számos újítással, rekord számú nevezéssel lezajlott a hazai legrangosabb éttermes, szállodai design verseny, a Gastro & Hotel Design Award 2018.
A változtatásokat a pályázók szívesen fogadták, ez abból is látszott, hogy idén rekordszámú nevezés érkezett: 80 pályázat (a tavalyi 60-nal szemben). És mivel a verseny nevébe bekerült a „Hotel” szó – korábban GastroDesign volt a verseny neve -, ez azt jelzi, hogy különösen nagy hangsúlyt fektettünk a szállodai szegmens elérésére, megkeresésére, arra, hogy elérjen hozzájuk az üzenet: pályázzanak ezen a rangos megmérettetésen. Törekvésünket siker koronázta: a verseny több éves múltjában most volt az első olyan esztendő, amikor több hotel és hazánkban jelen lévő hotellánc pályázott, mint korábban bármikor, valamint ez volt az első verseny, amikor több hoteles pályamunka érkezett, mint hazai vendéglátóhelyekhez kapcsolódó.

A versenynek idén is – akárcsak korábban – kétfordulós elbírálási menete volt, és az a magas rangot adó, a független bírálatot biztosító eljárása is folytatódott, hogy a hazai zsűritagok mellett a világon ismert és elismert szakmai nagyságok is részt vettek a pályázatok elbírálásában. A zsűri munkáját idén is Varró Zoltán több nemzetközi díjjal kitüntetett designer, belsőépítész vezette. Újdonság volt, hogy az idei pályázat kiírásakor teret nyitottunk egy eddig háttérben lévő kategóriának: ez a Tematikus tervezés, mert a világ szállodás és éttermes trendjei egyértelműen azt bizonyítják, ez ma az a vonal és irány, amely a legnagyobb sikert és elismerést hozhatja a tervezői munka során.

Az ünnepélyes díjátadóra – immár harmadik alkalommal a díj történetében – ismét a Larus Étterem és Rendezvényközpontban került sor, ahol több, mint száz fő volt jelen és a shortlistesek, díjazottak egy elegáns gálavacsora keretén belül vehették át a díjaikat.

Digitális innovációs különdíj:
KViHotel 
Pályázó: Quint Studio (Asztalos Ádám volt hallgatónk is a csapat tagja – fotón jobbról a második)
Megbízó: KViHotel Budapest 

Shortlist -es:
Az év GastroDesign étlapja/itallapja: 
Hopsz Café & Grill
Pályázó: VOOV (Egyed Bálint volt hallgatónk – fotó jobbról az első) + KIRADY (Kirády Rita volt hallgatónk, jelenlegi oktatónk – fotón balról a második), Color Art Copy
Megbízó: Szalai-Dodá Kft.         

Alkalmazott Művészeti Intézet

Institute of Applied Arts 

H-9400 Sopron, Deák tér 32.