Graduation Projects 2019
meghosszabbítva november 3-ig!

A Graduation Projects idén is meghirdetésre került – a visegrádi országok design diploma seregszemléje, melyet a lengyel Zamek Cieszyn koordinál, a kezdeményezésnek a Magyar Formatervezési Tanács is szakmai partnere.

Az idei Graduation Projects felhívásra november 3-áig várják a diplomapályázatok beérkezését formatervezés és grafika kategóriában.

A projekt a Visegrádi Együttműködés országainak a formatervezés, illetve a tervezőgrafika területén diplomázó hallgatóinak éves seregszemléje, mely először 2003-ban került megrendezésre. Aktuális évi BA és MA diplomával pályázhatnak a fiatal tervezők, rövid leírás és 10 kép elektronikus benyújtásával. A pályázatokat két fordulóban értékeli a nemzetközi bírálóbizottság, a két kategória, a formatervezés és a grafika diplomamunkáit két külön szakbizottság értékeli.

A kiválasztott projektek a Zamek Cieszyn 15. éves születésnapi fesztiválján kerülnek kiállításra, illetve az alkotóknak lehetősége nyílik diplomamunkájuk prezentálására, de emellett minden évben további megjelenési lehetőségekre is törekednek, így a 2018-as válogatás a Vienna Design Week részeként Bécsben is bemutatásra került a Varsói design fesztivált követően.

További részletek, pályázati feltételek: graduationprojects.eu

Alkalmazott Művészeti Intézet

Institute of Applied Arts 

H-9400 Sopron, Deák tér 32.