HORIZONT – OTTHON A CSALÁDNAK 

„Otthonteremtés egy nagycsalád részére” 

PÁLYÁZAT április 29-ig

pályázati kiírás pdf

A magyar kormány 2018-at a családok évének nyilvánította. Ezért cégünk a Horizont Global Kft. és cégcsaládja, amely márkaképviselő és építő partnerekből áll, úgy döntött, hogy egy négygyermekes nagycsalád részére kiváló minőségű, energiatakarékos, kulcsrakész otthont ajánl fel. Partnereinken kívül, más adományozóktól is várjuk az építőanyagok és/vagy szolgáltatások felajánlását. Mindezt azért tesszük, mert partnereinkkel együtt hisszük, hogy a jövőnk a gyermekeiket felelősséggel nevelő nagycsaládok kezében van. 

A nagycsaládos otthont Budapest XXIII. kerületében fogjuk felépíteni. A családi ház a Horizont Global Kft. 20 éves, kiforrott technológiájával készül. A pályázat kiírását és elbírálását egy elismert építészekből álló zsűri végzi. 

Az adományház egy folyamat végeredménye lesz, ezért egy interaktív honlapon, facebook és egyéb közösségi média felületeken folyamatos bemutatásra kerül. 

A kezdeményezésünk társadalmi hitelességének érdekében neves személyiségeket kértünk fel, hogy védnöki, tanácsadói testületünkben részt vegyenek. A programmal való azonosulást mutatja, hogy felkérésünket mindenki örömmel elfogadta. 

Programunkat a Duna televízió 2017. december 17-i Jónak lenni jó című műsorában kiemelt helyen mutatta be. 

1.3. Az ötletpályázat tárgya 

A pályázat tárgya egy konkrét helyszínre, egy kiválasztott, négygyermekes család számára lakóház, otthon tervezése jövőbe mutató építészeti megoldásokkal, melyek a későbbiekben részei lehetnek a HORIZONT™ mintaterv gyűjteményének. 

A Kiíró olyan terveket vár, melyek a HORIZONT™ technológia felhasználásával a fenntarthatóság, energiatudatosság szempontjainak figyelembevételével, magas építészeti minőséggel párosított. A pályamunkák feleljenek meg a korszerű lakóházakkal szemben támasztott építészeti elvárásokon túl az épületszerkezet, épületgépészet, energetika, villamosellátás fenntartható kritériumainak is. 

1.4. Az ötletpályázat jellege, formája 

A pályázat nyílt, titkos ötletpályázat. 

1.5. Az ötletpályázaton való részvétel feltételei 

A pályázaton való részvétel regisztrációhoz kötött, melyet a pályázat honlapján lehet megtenni. A pályázaton való részvétel díjmentes. A pályázaton részt vehet minden szakirányú egyetemi oktatásban résztvevő, diplomával még nem rendelkező építész, építő és építőművész alap- és mesterszakos hallgató, egyénileg vagy maximum 4 fős csapatban.

1.6. A pályázat lebonyolításának időtáblázata 

Tervpályázat meghirdetése: 2018. március 21.
Kérdések határideje: 2018. április 8.
Személyes konzultációs és gyárlátogatási lehetőség a Horizont Global Kft. telephelyén
(1097. Budapest, Gubacsi út 47.): 2018. április 5–6 10:00–12:00-ig.
Pályázat feltöltésének kezdete: 2018. április 10.
Pályaművek beérkezésének határideje: 2018. április 29.
Pályázat eredményének kihirdetése, a díjak átadása: 2018. május 11.

 

Alkalmazott Művészeti Intézet

Institute of Applied Arts 

H-9400 Sopron, Deák tér 32.