PosterFest 2018 

A Magyar Plakát Társaság pályázatot hirdet felsőoktatási intézmények művészeti képzésben résztvevő hallgatói számára.

PÁLYÁZAT szeptember 15-ig

pályázati kiírás pdf

A Magyar Plakát Társaság második alkalommal hirdeti meg PosterFest című nagyszabású kiállítás és eseménysorozatát, amely a diákpályázaton keresztül kitüntetett figyelmet fordít a friss generáció bemutatkozásának biztosítására. A szervezők olyan plakáttervek beérkezését várják, melyek szubjektív hangon szólnak a szerző szabadsághoz való viszonyáról, univerzális kérdéseket tárgyaló gondolatairól vagy a témával kapcsolatos egyéni impresszióiról. A pályázat célja, hogy bemutassa a felsőoktatási intézmények hallgatóinak szabadsághoz való viszonyát a plakát műfaján keresztül.

A pályázatra beérkezett munkákat nemzetközi zsűri bírálja el. A zsűri névsora 2018. szeptemberében kerül közlésre az esemény hivatalos weboldalán: www.posterfest.hu

Pályázatot nyújthatnak be az alább felsorolt felsőoktatási intézmények aktív jogviszonnyal rendelkező hallgatói: Magyar Képzőművészeti Egyetem, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Metropolitan Egyetem, Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézet, Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézet, Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar.

A pályamunkák feltöltésének technikai követelményei: méret: 70x100 cm, 300 MB, CMYK. Felbontás: 150 DPI. Lehetséges állományformátumok (5 mm-es kifutóval és vágójellel ellátva): kompozit pdf vagy jpg. A technikai követelményeket teljesítő pályázati anyagok feltöltése a http://www.posterfest.hu/competition-2018/ oldalon történik.

Egy pályázó maximum 3 pályamunkával nevezhet.

I. helyezett: 300 000 Ft
II. helyezett: 200 000 Ft
III. helyezett: 100 000 Ft

A pályázat feltöltésének határideje: 2018. szeptember 15., éjfél.

A válogatott pályamunkák a Teslában (VII. Kazinczy utca 21.) kerülnek kiállításra 2018. novemberében.

Alkalmazott Művészeti Intézet

Institute of Applied Arts 

H-9400 Sopron, Deák tér 32.